Populær
Grundspil

Brass: Lancashire

Model/varenr.: ROX401

Brass: Lancashire - først udgivet som Brass - er et økonomisk strategispil, der fortæller historien om konkurrerende bomuldsentreprenører i Lancashire under den industrielle revolution. Du skal udvikle, bygge og etablere dine industrier og netværk, så du kan kapitalisere på efterspørgslen efter jern, kul og bomuld. Spillet spilles over to halvdele: kanalfasen og jernbanefasen. For at vinde spillet skal du score flest sejrspoint (VP'er), som tælles ved slutningen af hver halvdel. VP'er får du fra dine kanaler, skinner og etablerede (vendte) industribrikker. I hver runde skiftes spillerne i henhold til turrækkefølgen og får to handlinger til at udføre et af følgende:

  • Bygge en industribrik
  • Bygge en jernbane eller kanal
  • Udvikle en industri
  • Sælge bomuld
  • Tage et lån

Når en spiller er færdig med sin tur, erstatter han de to kort, han har spillet, med to nye fra bunken. Turrækkefølgen bestemmes af, hvor mange penge en spiller brugte i den foregående tur, fra færrest brugte først til flest brugte. Denne turrækkefølgemekanisme åbner nogle strategiske muligheder for spillere, der kommer senere i turrækkefølgen, hvilket giver mulighed for back-to-back-ture.

Når alle kortene er blevet spillet første gang (med kortstørrelsen justeret efter antallet af spillere), slutter kanalfasen, og en scoringsrunde begynder. Når der er scoret, fjernes alle kanaler og alle industrier på laveste niveau fra spillet, hvorefter der gives nye kort, og skinnefasen begynder. I denne fase kan spillerne nu besætte mere end ét sted i en by, og det er muligt at bygge en dobbeltforbindelse (selvom det er dyrt). I slutningen af rail-fasen er der endnu en pointrunde, og så kåres vinderen.

Kortene begrænser, hvor du kan bygge dine industrier, men alle kort kan bruges til handlingerne udvikle, sælge bomuld eller bygge forbindelser. Det fører til en strategisk timing/opbevaring af kort. Ressourcer er fælles, så hvis en spiller bygger en jernbanelinje (som kræver kul), skal de bruge kul fra den nærmeste kilde, som kan være en modstanders kulmine, hvilket igen får den kulmine tættere på at score (dvs. blive udnyttet).

Messing: Lancashire, 2018-udgaven fra Roxley Games, genstarter den originale Warfrog Games-udgave af Brass med nye illustrationer og komponenter samt et par regelændringer:

  • Reglerne for den virtuelle forbindelse mellem Birkenhead er blevet gjort valgfri.
  • Oplevelsen for tre spillere er blevet bragt tættere på den ideelle oplevelse for fire spillere ved at forkorte hver halvdel af spillet med en runde og justere kortspillet og de fjerne markedsbrikker en smule for at sikre en ensartet oplevelse.
  • Der er lavet regler for to spillere, og de kan spilles uden brug af et alternativt bræt.
  • Bomuldsspinderiet på niveau 1 er nu 5 VP værd for at gøre det lidt mindre forfærdeligt.
Min. Antal Spillere: 2
Max. Antal Spillere: 4
Spilletid: 60-120 min
Sprog: Engelsk
499,00 DKK
Lager: 1 stk tilbage på lager
Vægt: 2,022 kg
Passer sammen med
Forslag til dig
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: