Leopard Dansk 2A5DK

Model/varenr.: HB82405

Dette omfattende opdateringssæt i resin og ætset messing i skala 1:35 omdanner og korrigerer Hobby Boss' Leopard 2A5DK-sæt (82405) til en korrigeret og mere detaljeret model af den danske Leopard 2A5DK. Master-modellen er designet af Jon Bottomley med research og historisk baggrund af Thomas Antonsen. Sættet indeholder et lille udvalg af markeringer og en komplet konverteringsvejledning.

Historie: Leopard 2A5 DK blev taget i brug af den danske hær i 2004. Den danske variant af Leopard 2A5 er kulminationen på 30 års udviklingsarbejde i den danske hær, da den danske Leopard 2A5 er baseret på alle de erfaringer, der er indsamlet i den danske hær fra brugen af Leopard 1 siden 1976. Især erfaringerne fra den sidste version af Leopard 1 i dansk tjeneste, Leopard 1A5 DK1 (SFOR), som bl.a. var udstyret med nye tårnkasser, der bl.a. husede en APU og en køleenhed. Så selvom Leopard 2A5 i høj grad er en "NATO-standardkampvogn", har den danske version nogle funktioner, som var unikke blandt alle de andre Leopard 2-brugere, da den kom i tjeneste.

Siden da er disse funktioner blevet indarbejdet i andre Leopard 2-versioner, for eksempel den spanske Leopard 2E, som deler både de bageste tårnkasser og Auxiliary Power Unit (APU) på højre bagskrog med den danske variant.detaljer: Sammenlignet med den tyske version af Leopard 2A5 er de danske modifikationer i alt:Udvendige modifikationer af tårnet:- Tårnets bageste opbevaringsbokse med stativer til sporskinner (den højre boks indeholder en MKK 3-klimaenhed fra KMW). - Stativerne til røgudkasterne er placeret i en "seks-plus-to"-konfiguration i stedet for "fire-plus-fire"-konfigurationen.- Antennebaserne er placeret mellem bagsiden af tårnet og de bageste tårnkasser.- Kommandørens sigtekorn er blevet pansret på siderne og bagsiden af sigtekornsenheden. Området bag sigtet er dækket af et låg og har en række tilslutningsstik til blandt andet FESAP- og laserdueludstyr.- En kasse til Diemaco C8A1-karabiner foran kommandørens luge.- To stativer til Diemaco C8A1-karabiner på taget.- Set Beam-søgelyset ved siden af skytternes sigtekikkert på tårntaget.Eksterne modifikationer af skroget:- Frontpansringen, som er meget lig den buepansring, der ses på den svenske Strv. 122 MBT.- En ekstra pansring, som er meget lig den, der ses på den svenske Strv. 122 MBT.- En ekstra pansring, som er meget lig den, der ses på den svenske Strv. 122 MBT.- En ekstra pansring, som er meget lig den, der ses på den svenske Strv. 122 MBT. 122 MBT.- En Auxiliary Power Unit (APU) er indbygget i højre bageste hjørne af bagskroget, og som følge heraf er højre bagskrog betydeligt højere og mere kantet end skroget på de tyske Leopard 2A5'ere.- En lille værktøjskasse er placeret ved siden af APU-kassen.- På bagskrogets væg er der to flade låg på hver side af konvojlyset i stedet for de to kasser, der findes på de tyske Leopard 2'ere. På nogle af LEO 2A5'erne er der monteret en lille oliebeholder på et af disse låg.- Fastgørelsen af det sidste (bageste) af de tunge sideskørter er anderledes end på de tyske og hollandske Leopard 2'ere.- Værktøjsbeslagene på det øverste skrog er en anden version end beslagene på de tyske Leopard 2'ere.

Længde: 294mm
Brede: 110mm
Højde: 85mm
Dele: 308
 

Modellen skal samles og males. Lim og maling medfølger ikke.

Skala: 1/35
349,00 DKK
Lager: Ikke på lager
Vægt: 0,645 kg
Passer sammen med
Forslag til dig
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: